آیا از درد دیسک کمر خود رنج می برید؟آیا دارودرمانی تاثیری بر روی درد دیسک کمر شما ندارد؟آیا پزشک برای درمان دیسک کمر شما فیزیوتراپی تجویز کرده و شما به دنبال مرکز معتبری هستید؟در این مقاله سعی داریم به شما کمک کنیم تا علاوه بر شناخت بیماری دیسک کمر با بهترین مرکز فیزیوتراپی در شیراز آشنا شوید.
فیزیوتراپیست کیست؟
فیزیوتراپیست متخصص اموزش دیدهای است که با استفاده از روش ها و تکنیک های خاص برای کمک به بهبودی اسیب و تسکین درد بیمار تلاش میکند. نقش اساسی فیزیوتراپ بررسی شرایط بیمار و اراعه یک برنامه درمانی برای شرایط خاص بیمار است.
روش های درمان دیسک کمر با فیزیوتراپی در شیراز
در فیزیو تراپی روش های مختلفی برای درمان وجود دارد که بسته به شرایط و نوع بیماری جسمی هر فرد روش مناسب انتخاب می شود.از مجموعه روش های موجود می توان به موارد زیر اشاره کرد.
-
درمان های دستی:
درمان های دستی از مهم ترین روش های فیزیوتراپی میباشند که فیزوتراپیست با کمک دست به ماساژ موضع اسیب دیده میپردازد.از جمله موارد دیگر درمان های دستی میتوان به تمرینات اصلاحی و اصلاح بافت نرم اشاره کرد.
ماساژ:
ماساژ از روش های درمانی در فیزیوتراپیست که با استفاده از حرکات انگشتان بر روی بافت نرم بدن باعث بهبود گردش خون و تسکین درد می شود. ماساژ به صورت تکمیلی در کنار دیگر روش ها مانند تکنیک های توانبخشی استفاده میشود. در صورت انتخاب روش ماساژ درمانی فیزیوتراپیست باید میزان فشار و حرکات را با توجه به نوع مشکل تعیین کند.
-
-
اصلاحات مفصلی:
در این روش با فشار کم و حرکات دقیق بر روی مفاصل سعی بر این است که حرکات مفاصل اصلاح شود و از درد های ناشی از نقص حرکت جلوگیری شود. درمان های مفصلی برای درمان مشکلاتی همچون ارتریت و ارتروز کاربرد دارد و حرکات مفاصل و تعادلات عضلانی را بهبود می بخشد.
-
-
تمرینات توانبخشی:
این تمرینات شامل تمرین هایی برای استقامت و انعطاف عضلات و تمرین های تعادلی میباشند. فیزیوتراپیست برای انجام تمرینات استقامتی از وزنه هایی با وزن های سبک و سنگین استفاده میکند و فرد را تمرین میدهد. در تمرینات انعطاف پذیری فیزیوتراپیست با نرمش های ارام وسبک سعی میکند انعطاف عضلات را بهبود بخشد.در تمرینات تعادلی با استفاده از تمرینهایی خاص تعادل فرد بهبود داده می شود.
-
الکتروتراپی:
الکتروتراپی روشی شامل استفاده از جریان برق و امواج الکترومغناطیسی است که به صورت مستقیم یا با استفاده از الکترود های قرار داده شده بر روی بدن انجام میشود. انواع مختلفی از الکتروتراپی وجود دارد از جمله:
-
-
الکتروتراپی با استفاده از جریان مستقیم
-
الکتروتراپی با استفاده از جریان متناوب
-
الکتروتراپی با استفاده از فرکانس بالا
-
الکتروتراپی با استفاده از فرکانس پایین
-
الکتروتراپی با استفاده از لیزر
-
هرکدام از روش های الکتروتراپی مزایا و معایب خود را دارند. که باید بسته به شرایط و در نظر گرفتن میزان شدت اسیب انتخاب شوند.
-
آموزش و توصیههای بهداشتی:
آموزش و توصیههای بهداشتی در فیزیوتراپی برای اگاهی و جلوگیری از مشکلات برای بیماران نقش مهمی دارد.
نمونه هایی از توصیه ها عبارتند از:-
اراعه مشاوره به بیمار:
فیزیوتراپیست روش انجام تمرینات را برای بیمار شرح میدهد. همچنین به بیماران توصیه میکند فیزیوتراپی شان را به موقع انجام دهند و در صورت مشاهده درد یا تورم چه اقداماتی را انجام بدهند.
-
رعایت کردن تمرینات گرم کردن:
قبل از شروع تمرینات برای جلوگیری از اسیب به بافت های بدن، بیماران باید تمرینات گرم کردن را انجام دهند تا عضلات و بافت های بدن امادگی انجام تمرینات اصلی را داشته باشند.
-
رعایت شدت تمرین:
شدت تمرین ها و حداکثر فشار وارد شده به بیمار باید متناسب با شرایط بیمار و تحمل فرد باشد تا بجای بهبودی فرد اسیبی به بافت های بدن نرسد. تشخیص حداکثر حد فشار وارده به بیمار بر عهده فیزیوتراپیست می باشد.
-
-
تمرین با دستگاه های ورزشی:
تمرین با دستگاه های ورزشی تاثیرات مثبتی بر افزایش عمکرد فیزیکی و قدرتی عضلات و همچنین بهبود انعطاف عضلات میگذارد.
مزایای استفاده از فیزیوتراپی برای دیسک کمر
استفاده از فیزیوتراپی تاثیرات قابل توجهی بر درمان بسیاری از بیماری ها و مشکلات جسمی میگذارد. که در ادامه به برخی از انها اشاره میکنیم:
-
بهبود عملکرد جسمی:
فیزیوتراپی به عنوان روشی غیر دارویی میتواند با استفاده از تمرینات به بهبود عملکرد فیزیکی عضلات، کنترل حرکت و حفظ تعادل کمک کند. فیزیوتراپی در بهبود عملکرد جسمانی بیماران مختلف مانند بیماران سرطانی که در معرض افت نیروی عضلات هستند بسیار خوب عمل میکند.
-
کاهش درد:
اگر تمرینات فیزیوتراپی به درستی و به موقع انجام شوند باعث کاهش درد عضلانی و درد های مفصلی در بیمار میشوند. از روش های کاهش درد در فیزیوتراپی میتوانیم به تمرین های ایستا و دینامیک اشاره کنیم. تمرینات ایستا شامل تمرین هایی میشود که بدن ثابت و بدون حرکت است، مانند تمرین های کششی و حرکت دادن سر. تمریناتی مانند پیاده روی یا دویدن که بدن را وادار به حرکت میکنند تمرینات دینامیک هستند.
دیسک کمر
یکی از مشکلات شایع افراد جامعه دیسک کمر است. دیسک ها بر روی ستون فقرات جای گرفته اند. دیسک شامل دو بخش است، بخش بیرونی که در نقش پوشش محافظ برای بخش داخلی دیسک عمل میکند و بخش داخل دیسک که شامل مواد ژلاتینی است که فشار بر روی عصبها و استخوانهای کمر را کم میکند.
فشار زیاد میتواند باعث ترک دیسک و جدا شدن محتویات دیسک از محل ثابت خود شود. این رخداد باعث ایجاد درد و التهاب در محل فشار دیسک میشود. درمان فیزیوتراپی دیسک کمر، یکی از روشهای درمانی بسیار خوب برای تسکین درد و درمان بیماران با دیسک کمر می باشد.
درمان فیزیوتراپی دیسک کمر به عنوان یک روش غیرجراحی، شامل مجموعهای از تمرینات انعطاف پذیری،تمرینات تقویت عضلات و تمرین های بازیابی تعادل معرفی میشود.
روش های موجود برای فیزیوتراپی کمر
-
ورزش کردن:
ورزش به عنوان یک فعالیت بدنی سالم، به صورت مداوم و با هدف افزایش آمادگی جسمانی تعریف میشود. همه بیماران مبتلا به درد مزمن باید یک برنامه ورزشی فعال داشته باشند تا عملکرد دستگاه های بدن خود را بهتر کنند. بیماران ورزش را بهتر تحمل میکنند و در نتیجه مشارکت بیشتری دارند.
-
استفاده از اولتراسوند:
کاربرد معمول این روش برای درمان بیماریهای اسکلتی عضلانی مانند اسپاسم عضله، التهابات مزمن و انقباض عضلات می باشد. هدف از استفاده از این شیوه درمان، افزایش دمای بافت تا 40-45 درجه سانتیگراد برای بهبود گردش خون، کاهش التهابات و کاهش درد است.
-
استفاده از لیزر:
در روش لیزر درمانی از لیزرهای سطح پایین برای تغییر کارکرد سلول استفاده میکنند. در مراحل ابتدایی از لیزر در درمان های کوتاه مدت برای تسکین درد حاد ناشی از اسیب های آرتریت روماتوئید، گرفتگی عضلات و کشیدگی تاندون استفاده می شود.
-
بریس ستون فقرات:
تعداد زیادی بریس (OTS)برای محافظت از قسمت پایین تنه تهیه شده که کرست نامیده میشوند. جالب است بدانید که بریسها از جنس پلاستیک یا فلز ساخته میشوند. این بریس ها باعث کاهش درد حرکت ستون فقرات میشوند.
هدف اصلی فیزیوتراپی کاهش درد موضع اسیب دیده،بهبود یافتن بافت نرم بدن،انجام اقدامات قبل از عمل و بعد از انجام عمل،کمک به بازیابی تعادل و افزایش استقامت عضلات با استفاده از درمان های دستی، تمرینات توانبخشی و امواج الکتریکی می باشد.
توجه داشته باشیم همه اقدامات فیزیوتراپی باید زیر نظر کادری مجرب انجام شوند تا بجای اسیب دیدن دیدن بیشتر بافت های بدن، شرایط بهبودی اسیب فراهم شود.
اگر شماهم دچار درد کمر هستید.یا به دنبال یک راه حل برای بهبود وضعیت فیزیکی خود هستید. سایت https://damavandpt.com یک مرکز فیزیوتراپی کمر فعال در شیراز با ارائه خدمات حرفهای در زمینه درمان و پیشگیری دردهای کمر، آماده پشتیبانی شما در رسیدن به هدفتان است.
با مراجعه به مرکز فیزیوتراپی دماوند، میتوانید از خدمات متنوعی مانند مشاوره، دریافت تمرینات و درمانهای فیزیوتراپی، و انجام تستهای پیشرفته برای تشخیص درست وضعیت فیزیکی خود بهره مند شوید.
چه قدر به این محتوا علاقه داشتید؟
امتیاز خودتان را ثبت کنید
میانگین امتیازدهی: 0 / 5. تعداد ثبت امتیاز: 0